Bună tuturor, astăzi vorbim despre soluții de curățare a feței. În articolul despre demachiere am menționat foarte multe variante care pot avea efect dublu. Aceasta separare este totuși făcută, pentru că în cazul machiajului și SPF-ului rezistent la apă, este de multe ori necesară o curățare dublă. Adică demachiere este prima și mai apoi curățarea. Cu excepția apelor bifazice și pentru mine și a apelor micelare, majoritatea variantelor din articolul despre demachiere pot fi folosite și pentru a curăța tenul. Adică le vom folosi de două ori, o dată pentru a da machiajul jos, a doua oară pentru a curăța rezidurile din pori când este cazul.
Totuși, majoritatea persoanelor preferă o textură uleioasă pentru pasul 1 și o textură mai lejeră pe bază de apă pentru pasul doi. Mai jos o să vedem categoiile preferate pentru curățarea tenului după demachiere și bineînțeles, toate variantele sunt potrivite și pentru curățarea tenului dimineața.
Un alt aspec important pentru acest pas este faptul că anumite soluții de curățare conțin ingrediente de exfoliere. Pentru tenurile sensibile aceasta este o metoda mult mai blândă decât folosirea exfolianților într-un pas separat, de aceea am inclus câteva exemple de acest fel.
Am încercat și de această dată să includ variante pentru un buget limitat, acolo unde au existat opțiuni calitative.
1. Soluții de curățare de tip lapte sau loțiune
Am vorbit despre ele și în varianta de demachiere, dar sincer multe îmi par mai potrivite pentru curățarea de dimineață.
Potrivite pentru: ten sensibil sau uscat, dar pot fi folisite și de persoane cu ten normal sau mixt fară probleme.
Soluții de curățare de tip lapte sau loțiune recomandate:
REN CLEAN SKINCARE Evercalm Gentle Cleansing Milk – Conține parfum de origine naturală.
AMELIORATE Resurfacing Facial Cleanser – Conține parfum. Conține acid lactic pentru o exfoliere foarte blândă
KATE SOMERVILLE Goat Milk Cleanser – Conține parfum.
AURELIA PROBIOTIC SKINCARE Miracle Cleanser – Conține parfum de origine naturală. PAI SKINCARE Camellia & Rose Gentle Cream Cleanser – Conține parfum de origine naturală.
*pentru buget limitat:
THE INKEY LIST Salicylic Acid Cleanser – Nu conține parfum. Conține acid salicilic pentru o exfoliere blândă și pentru combaterea punctelor negre.
Cerave Moisturizing Lotion – Nu conține parfum. Deși este o cremă de hidratare, poate fi folosită ca și soluție de curățare pentru tenurile foarte uscate
Effaclar H – La Roche-Posay – Nu conține parfum
2. Soluții de curățare de tip gel
Metoda poate cea mai preferată de mine pentru curățarea de dimineață și pasul doi de seară sunt gelurile de curățare. Aleg variante destul de blânde și în acest caz, pentru a nu dezhidrata tenul.
Potrivite pentru: tenurile mixte si grase cu precadere, dar în funcție de formulă, pot fii potrivite și unui ten uscat.
Soluții de curățare de tip gel recomandate:
ALLIES OF SKIN Molecular Silk Amino Hydrating Cleanser – Nu conține parfum. Conține acid lactic pentru o exfoliere blândă.
FRESH Soy Face Cleanser – Conține parfum de origine naturală.
OSKIA Renaissance Cleansing Gel – Conține parfum de origine naturală.
JORDAN SAMUEL SKIN The Matinee Gel Cleanser – Nu conține parfum, dar conține extract de mușețel și castravete a căror miros s-ar putea să îl sesizați, dar nu fac parte din cadrul alergenilor uzuali. Conține acid salicilic pentru o exfoliere foarte blândă.
PIXI Clarity Cleanser – Nu conține parfum, dar conține multe extracte de plante care în teorie ar putea provoca probleme unei persoane cu fond alergic puternic. Conține acid glicolic, acid lactic și acid salicilic pentru o exfoliere blândă (nu chiar la fel de blândă ca exemplul de mai sus, fiind mai potrivit unui ten mixt sau gras).
*buget limitat
CeraVe SA – Nu conține parfum. Conține acid salicilic pentru o exfoliere blândă (cu excepția persoanelor cu tenul foarte gras, nu recomand folosirea acestuia de două ori pe zi).
Geek&Gorgeous Jelly Joker – Nu conține parfum.
3. Soluții de curățare de tip spumant
În mod tradițional, acestea nu sunt soluții pe care le-aș recomanda, pentru că de cele mai multe ori, dezhidratează tenul și în cazul tenurilor grase, le pot face să producă și mai mult sebum, pentru a compensa supra curățarea. O să las câteva exmple totuși în descriere care deși sunt spumante, nu par să se încadreaze în aceași categorie problematică. Veți regăsi astfel de produse și în cadrul celor coreene, dar încă nu am încercat destule pentru a putea face recomandari precise.
Potrivite pentru: tenul mixt sau gras (dacă fața se simte extrem de curață „scârțâie” de curățenie, atunci este prea mult pentru acel ten și va provoca probleme.
Soluții de curățare de tip spumant:
Mother Dirt PROBIOTIC FOAMING CLEANSER – Nu conține parfum
*buget limitat
Cerave Foaming Cleanser – Nu conține parfum.
4. Solutii de curare de tip solid
Deși arată la fel ca un săpun, acestea nu sunt săpunuri. Compoziția lor este foarte diferită, cât și PH-ul pe care îl au. Acest lucru este foarte important pentru a nu afecta stratul acid al pielii care ne protejează. Nefiind nevoie de ambalaj prea mult pentru ele pot fi o variantă mai sustenabilă. Totodată, multe dintre ele sunt o alegere bună pentru bugete limitate.
Potrivite pentru: Cu toate că sunt mai blande, este posibil totuși să nu fie destul de blânde pentru o persoană cu tenul uscat. Voi lăsa totuși niște variante pe care le puteti încerca.
Solutii de curare de tip solid recomandate:
Joanna Vargas MIRACLE BAR – Conține parfum natural.
*buget limitat:
CeraVe Bar – Nu conține parfum.
Avene Cold Cream Ultra Rich Cleansing Bar – Conține parfum.
Acestea sunt cele 4 tipuri de produse de curățare mai des folosite de majoritatea persoanelor. Dacă aveți un ten uscat, nu uitați că produsele pe bază de ulei pot fi folosite și în acest pas fără probleme.
Pana data viitoare va urez sa fiti blanzi cu voi si cu ceilalti si sa ramaneti curiosi!
Serie care a inspirat acest articol – Mixed makeup